Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII de utilizare a site-ului www.updateed.com publicate pe Site la data de 06.05.2019

1. ACCEPTAREA CONDITIILOR

Va multumim pentru vizitarea acestui website. Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile din acest document, deoarece orice folosire a acestui website necesita acceptarea de catre dumneavoastra a Termenilor si Conditiilor prezentate aici.

Prin accesarea acestui site web si/sau a oricarei pagini a acestuia declarati ca sunteti de acord Termenii si Conditiile de utilizare. Daca nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile prezentate nu accesati acest site.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a face orice modificari la prezentele Termene si Conditii. Prezentele Termene si Conditii produc efect de la data afisarii lor pe Site.

2. DEFINITII SI TERMENI

Portalul UpdateED, de la adresa web www.updateed.com, este operat de catre TEAM AZIMUT S.R.L.persoana juridica romana, avand sediul social in Cluj Napoca, Aleea Ciucas nr. 3, ap. 52, jud. Cluj, numar de ordine in Registrul Comertului J12/928/2008, cod unic de inregistrare fiscala RO23417121.

2.1. Vanzator – TEAM AZIMUT SRL.

2.2. Utilizator – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Vanzator (electronic, telefonic, etc.) sau in baza acordului de utilizare existent intre Vanzator si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

2.3. Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda prin intermediul website-ul www.updateed.com, sau in baza informatiilor Continutului.

2.4. Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola asociata, care permite Clientului sa transmita o Comanda si care contine informatii despre Utilizator/Cumparator.

2.5. Site/Portal – domeniul www.updateed.com si subdomeniile acestuia.

2.6. Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produse sau/sau Servicii prin intermediul Site-ului.

2.7. Produse si/sau Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

2.8. Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

2.9. Continut:

  • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • continutul oricarui e-mail trimis Utilizatorului de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Utilizatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
    informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
  • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

In cadrul acestor Termeni si Conditii, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denota genul masculin includ femininul si cuvintele care denota genul feminin includ masculinul.

Continutul Site-ului este proprietatea Vanzatorului si a autorilor continutului respectiv. Pentru a utiliza Continutul, e indicat sa contactati autorul Continutului respectiv.

3. DESCRIEREA SERVICIILOR SI A PRODUSELOR OFERITE

Site-ul www.updateed.com este un Portal web care ofera acces la informatii folositoare privitor la dezvoltarea individuala si organizationala in general. Ofera posibilitatea utilizatorilor sa acceseze o gama larga de informatii referitoare la dezvoltarea personala si organizationala, avand scopul de a imbunatati performanta individuala dar si organizationala.

In functie de domeniul lor de interes, utilizatorii pot gasi o gama larga de resurse pe acest Portal, economisind astfel foarte mult timp pe care l-ar fi alocat cautand pe diferite site-uri sau in carti de specialitate. Tipurile de continut pot fi: cursuri online, articole, video-uri, carti (ebook-uri), studii de caz, instrumente, etc.

Continutul Portalului se bazeaza pe surse credibile si informatii validate stiintific, si sunt dezvoltate de catre administratorul Portalului sau partneri ai acestuia.

Pe Portal pot exista produse si/sau servicii secundare care sunt oferite de catre parteneri externi si pot implica costuri aditionale de achizitie afisate pe pagina produsului sau serviciului.

4. POLITICA DE VANZARE ONLINE

Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate moneda specificata si includ T.V.A..

Vanzatorul va afisa pretul total al Bunurilor si/sau Serviciilor cu toate taxele incluse şi, după caz, toate costurile suplimentare de transport, de livrare sau taxele poştale sau, în cazul în care acestea nu pot fi calculate în avans în mod rezonabil, menţionarea faptului că aceste costuri suplimentare ar putea fi suportate de Cumparator.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de moneda pretului afisat. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Utilizatorul/Cumparatorul asupra acestui fapt, returnand acestuia in termen de maxim 30 (treizeci) zile pretul deja achitat, daca e cazul.

Nicio informatie folosita de Vanzator pentru descrierea produselor nu reprezinta o obligatie contractuala din partea acestuia. Informatiile (text, imagini, video etc) au caracter exclusiv de prezentare.

5. CONTRACTUL 

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

Notificarea primita de catre Cumparator prin intermediul postei electronice, dupa efectuarea Comenzii, prin care se confirma acceptarea comenzii transmise, reprezinta momentul incheierii Contractului intre Vanzator si Cumparator.

In situatia in care emailul Vanzatorului va contine in anexa o factura/factura proforma, acceptarea comenzii din partea Vanzatorului  transmise este conditionata de plata facturii de catre Cumparator.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata in plus fata de Piesele efectiv livrate, daca este cazul.

La baza Contractului sta prezentul document „Termeni si Conditii”, precum si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator atat pe Site cat si in cadrul Continutului.

6. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

7. COMANDA

Utilizatorul/Cumparatorul poate folosi Portalul si/sau efectua Comenzi pe Site, prin crearea unui cont pe Site. In cazul continutului care presupune un abonament platit, Utilizatorul trebuie sa aleaga si sa achite tipul de abonament necesar care ii va oferi acces la acel 

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

(a) neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
(b) invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online;
(c) datele furnizate de catre Utilizator/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

8. FACTURARE – PLATA

Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.updateed.com includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Ulterior efectuarii platii, Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Cumparatorul are obligatia de a-si actualiza informatiile de fiecare data cand este cazul, in vederea unei corecte facturari si livrari, precum si in vederea protejarii informatiilor sale.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic de la Vanzator prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata de catre Cumparator in cadrul informatiilor furnizate.

Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Vanzator, cu exceptia Bunurilor si/sau Serviciilor vandute de partenerii Vanzatorului, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic prin intermediul postei electronice la adresa de e-mail mentionata de Cumparator.

Datele cardului de plata ale Utilizatorului/Cumparatorului nu vor fi accesibile Vanzatorului si nici nu vor fi stocate de catre Vanzator sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este NETOPIA S.R.L., societate constituita si care functioneaza conform legislatiei din Romania, CUI: RO15565496, inregistrata la Registrul Comertului cu nr.  J40/9170/2003, avand sediul in Bucuresti, Bulevardul Pierre de Coubertin 3-5, Office Building, etaj 4, sector 2.

Pentru motive de securitate, Utilizatorul/ Cumparatorul nu are voie sa divulge parola de acces in cont. Se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate.

9. DREPTUL DE RETRAGERE

In cazul in care în care, într-un termen de 14 de zile de la asigurarea accesului pe site, nu sunteți satisfăcut de www.updateed.com, vă puteți retrage din Contract și primiți banii înapoi, urmând a vi se șterge contul de acces la site. 

Dreptul de retragere din contract operează în termen de 14 de zile calendaristice calculat de la data înregistrării pe site și poate fi folosit o singură dată. Mai exact, nu permitem crearea de conturi succesive, cu retrageri succesive și returnarea costului abonamentului în favoarea aceluiași utilizator. Țineți cont de faptul că Portalul www.updateed.com este un site de servicii, existente pe site la momentul la care vă înrolați, iar potrivit art. 16 lit. a) din OUG 34/2014, actualizată, sunt exceptate de la dreptul de retragere contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist.

În cazul în care doriți să apelați la dreptul de retragere, vă rugăm să ne comunicați această intenție pe email, folosind datele de contact de pe Site. Vă rugăm să ne comunicați datele dumneavoastră complete, tipul abonamentelor la care doriți să renunțați și prețul acestora, precum și, dacă optați pentru modalitatea de rambursare a sumei plătite în cont, datele de cont în care doriți să vi se ramburseze suma plătită. 

În cel mai scurt timp, veți primi prin email o confirmare a înregistrării cererii dumneavoastră de retragere. Cererea de retragere va fi primită numai dacă respectați termenul de 14 zile calendaristice de la data înregistrării. 

Totodată, garanția și implicit, cererea de retragere, vor fi admise doar în ipoteza în care nu ați mai înregistrat nicio cerere în acest sens pe www.updateed.com.

Optarea pentru retragerea de pe site implică ștergerea contului de acces pe www.updateed.com.

10. RASPUNDEREA PARTILOR

In niciun caz Vanzatorul, sau alte parti implicate in numele acestuia, nu va avea nicio responsabilitate legala sau de alt tip pentru nici un fel de daune, costuri, pierderi de orice fel, directe, indirecte, speciale, accidentale sau de consecinta, sau orice fel de daune in legatura cu utilizarea sau performanta Portalului ca urmare a indeplinirea de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si/sau Serviciilor, si nici in legatura cu utilizarea continutului digital al Portalului. Vanzatorul, sau alte parti implicate in numele acestuia, nu va fi responsabil pentru niciun prejudiciu chiar daca Vanzatorul a fost informat de posibilitatea unor astfel de daune.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Vanzator, acestia fiind opozabili Utilizatorilor/Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea casutei corespunzatoare din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii se pot adresa direct Vanzatorului utilizand datele de contact ale acestuia.

11. CONFIDENTIALITATE SI PROPRIETATE INTELECTUALA

Vanzatorul va pastra confidentialitatea informatiilor personale care i-au fost furnizate de catre Utilizator/Cumparator. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile legii.

Prin inscrierea in baza de date a Vanzatorului, Utilizatorul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Vanzatorului: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care Vanzatorul poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor.

Cumparatorul/Utilizatorul nu va dezvalui catre terte persoane detalii ale Comenzii sau ale Contractului fara acordul prealabil al Vanzatorului.

Conținutul prezentului Site, inclusiv, dar fără a se limita la logo, reprezentări stilizate, simboluri, imagini, fotografii, conținut texte și altele asemenea, precum și întreg conținutul informațiilor cuprinse pe Portal sunt proprietatea exclusivă a TEAM AZIMUT SRL. Este nepermisă copierea, distribuirea, publicarea, modificarea, completarea, utilizarea, expunerea, includerea, legarea, transmiterea, îndepărtarea însemnelor, fotografiilor, imaginilor, bucăților de text, afișarea, vinderea, etc, a conținutului, datelor, informațiilor, fotografiilor sau altor informații și resurse găsite pe Site, fără permisiunea expresă acordată în scris de către TEAM AZIMUT SRL. Nu este permis să transmiteți în favoarea unei terțe persoane parola dvs. de acces la www.updateed.com. 

Niciun Utilizator/Client nu dobândește, prin utilizarea și accesarea Site-ului vreun drept sau vreo licență de utilizare a vreuneia dintre informațiile de pe Site sau vreun drept de proprietate intelectuală/ industrială asupra Produselor și/sau Serviciilor comandate de pe site. Niciun Utilizator/Client nu are dreptul de a utiliza un dispozitiv automat sau manual pentru a monitoriza materialele disponibile pe site.

12. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

TEAM AZIMUT SRL este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 27654.

Vanzatorul are obligatia de a administra cu buna credinta si in conditii de siguranta datele personale furnizate de catre Utilizator/Cumparator. Scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal de catre Vanzator sunt urmatoarele:

– informarea Utilizatorilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor

– prelucrarea datelor in vederea executarii Contractului sau in vederea luarii unor masuri inainte de incheierea Contractului, cum ar fi validarea, expedierea si facturarea Comenzii, rezolvarea oricaror aspecte referitoare la o Comanda, la Bunurile si/sau Serviciile achizitionate,

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail)

– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a comportamentului Utilizatorului/Cumparatorului.

Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Vanzatorului, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul 27654, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopurile mai sus mentionate.

Utilizatorul/Cumparatorul declara ca a luat la cunostinta faptul ca ii sunt garantate drepturile prevazute de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special dreptul de acces la date, dreptul de interventie asupra datelor si dreptul de opozitie.

(a) Dreptul de acces la date:

Oricare Utilizator poate obtine de la Vanzator, la cerere și în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de catre Vanzator.

Cererea scrisa, datata si semnata va fi adresata in atentia TEAM AZIMUT SRL la adresa: Cluj Napoca, Aleea Ciucas, nr. 3, ap. 52, jud. Cluj.

(b) Dreptul de intervenție asupra datelor:

Oricare Utilizator poate obtine de la Vanzator, la cerere și în mod gratuit, dupa caz:

  • rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma cu Legea nr. 677/2001, în special a datelor incomplete sau inexacte;
  • transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă cu Legea nr. 677/2001;
  • notificarea către terții cărora le-au fost dezvăluite datele a oricărei operaiuni efectuate, dintre operatiunile de mai sus, dacă aceasta notificare nu se dovedește imposibila sau nu presupune un efort disproportionat față de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Cererea scrisa, datata si semnata va fi adresata in atentia TEAM AZIMUT SRL la adresa: Cluj Napoca, Aleea Ciucas, nr. 3, ap. 52, jud. Cluj.

In cerere Utilizatorul/Cumparatorul va preciza dacă dorește ca informațiile sa îi fie comunicate la o anumită adresa, care poate fi și de posta electronică, sau printr-un serviciu de corespondenta care să asigure ca predarea i se va face numai personal.

(c) Dreptul de opoziție:

– Oricare Utilizator poate sa se opuna, in orice moment, din motive întemeiate și legitime legate de situația sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrari, cu excepția cazurilor în care exista dispoziții legale contrare.

– Oricare Utilizator poate sa se opuna în orice moment, în mod gratuit și fără nici o justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele Vanzatorului sau al unui terț, sau să fie dezvăluite unor terți într-un asemenea scop.

Vanzatorul poate furniza datele cu caracter personal ale Utilizatorului/Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in scopurile anterior mentionate, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare. Acesti terti poti fii: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care se pot dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Bunurilor si Serviciilor Vanzatorului.

Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

13. PUBLICITATE

Utilizatorul are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

Utilizatorul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:

– prin contactarea Vanzatorului in acest sens.

– prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.

Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptele date anterior.

14. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu poate fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

15. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizator/Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Cluj Napoca.